ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-нардеп побоюється появи пустелі в Криму

Апостол порадив вчитися у Туреччині, Ізраїлю та Греції

Екс-нардеп побоюється появи пустелі в Криму
Михаил Апостол
Фото: Макс Требухов

Колишній нардеп Михайло Апостол, який нині обіймає посаду радника голови МВС з аграрних питань, побоюється перетворення в пустелю сільськогосподарських земель в Криму.

Про це він сказав на на прес-конференції в Інституті Горшеніна.

"Як вийти з ситуації, щоб землі в Криму не перетворилися на пустелю? Тому що два-три роки - і вони в принципі зникнуть", - заявив Апостол.

Він зазначив, що відновлювати ці землі буде дуже дорого. У зв'язку з цим він вважає, що Україна муситиме брати приклад з країн, які знаходяться приблизно в однаковому становищі.

"Потрібно залучити сучасну науку. Другий момент - це фінансові можливості. Третій - взяти приклад із країн, у яких є приблизно схожа ситуація. Це Туреччина, Ізраїль, Греція. Це країни, які практично на таких самих землях з таким самим кліматом експортують значну частину сільськогосподарської продукції", - заявив Апостол.

Нагадаємо, радник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Лієв заявив, що у зв'язку з припиненням надходження дніпровської води в Північно-Кримський канал 400 тис. га землі в Криму стали неродючими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram