ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 72 рази обстріляли позиції військових на Донбасі

Бійці АТО 20 разів відкривали вогонь у відповідь

За добу бойовики 72 рази обстріляли позиції військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 68 разів відкривали вогонь по позиціях бійців антитерористичної операції на Донбасі уздовж всієї лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

Найбільше обстрілів було зафіксовано на Донецькому напрямку. Під вогнем терористів опинилися позиції бійців у районі Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського і Невельського. Поблизу Зайцевого і Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців з забороненої зброї 22 рази. Кількість випущених мін калібру 120 мм і 82 мм по наших позиціях перевищило 250. Також поблизу Зайцевого сепаратисти використовували ствольную артилерію калібру 152 мм.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, гранатометів, кулеметів великого калібру обстріляли опорні пункти військових в районах Талаківки, Водяного, Старогнатівкиі, а поблизу Широкиного застосували міномети. Позиції бійців АТО у Новозванівці обстріляли з автоматичних гранатометів, а біля Щастя працював ворожий снайпер.

Неспокійно було і на Луганському напрямку. По позиціях військових у Новозванівці бойовики били з гранатомета, а в районі Щастя працював снайпер.

На західній околиці Новоолександрівки терористи протягом декількох хвилин били з гранатомета по домівках цивільних жителів. "З метою утримання займаних позицій українські військові 20 разів відкривали у відповідь вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів", - зазначили у штабі.

Нагадаємо, у понеділок, 28 березня, ситуація в зоні АТО різко загострилася. За добу було зафіксовано 72 обстріли, що майже на 50% більше, ніж у неділю. За день вівторка було зафіксовано 33 обстріли з боку сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram