ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики активізувалися по всій лінії розмежування, - штаб АТО

За день зафіксовано 33 обстріли з боку сепаратистів

Бойовики активізувалися по всій лінії розмежування, - штаб АТО
Фото: Макс Левин

Бойовики продовжують обстрілювати опорні пункти українських військових у зоні антитерористичної операції на Донбасі з озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці, наразі зафіксовано 33 обстріли.

На Донецькому напрямку терористи обстріляли укріппункти бійців АТО в районі Луганського, Майорська, Авдіївки, Опитного і Новгородського. "Найспекотніше" було в Зайцевому, де за півтори години бойовики випустили в бік українських бійців 158 мін зі 120- і з 82-міліметрових мінометів.

Також під мінометним обстрілом опинилася Авдіївка, де сепаратисти також застосовували автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю. Однак як повідомили в штабі, спровокувати військових на вогонь з великокаліберного озброєння сепаратистам не вдалося.

"Наші бійці змогли утримати свої позиції, використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети і великокаліберні кулемети", - йдеться в повідомленні.

Бойовики активізувалися і на Луганському напрямку. У районі Щастя працював ворожий снайпер, а біля Новозванівки - великокаліберні кулемети. Схожу ситуацію спостерігали і на Маріупольському напрямку, а саме - в районі Широкиного.

"Інтенсивність і характер обстрілів вказує на прагнення бойовиків тримати в напруженні військовослужбовців уздовж всієї лінії розмежування", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, в понеділок, 28 березня, ситуація в зоні АТО різко загострилася. За добу було зафіксовано 72 обстріли, що майже на 50% більше, ніж у неділю. За минулу добу на Донбасі було поранено шістьох військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram