ГоловнаСуспільствоВійна

Протягом дня бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ, - штаб АТО

Українські військові відкрили вогонь у відповідь на спробу ДРГ противника підійти впритул до їх укріплень

Протягом дня бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях ВСУ, - штаб АТО
Фото: Макс Левин

Протягом дня бойовики 18 разів відкривали вогонь по позиціях військових Збройних сил України на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу Антитерористичної операції.

На Маріупольському напрямку позиції сил АТО поблизу Новотроїцького обстріляли з протитанкових керованих ракет і мінометів 120 калібру, випустивши в напрямку українських військових 4 міни. Також проросійські угруповання стріляли в захисників Широкиного і Тарамчука зі стрілецької зброї.

Складна ситуація зберігається поблизу Авдіївки. За вказаний період противник 6 разів відкривав вогонь з мінометів, гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Також у неділю в районі Авдіївки незаконні збройні формування спробували взяти штурмом один з опорних пунктів сил АТО. Військовослужбовці ЗСУ відкрили вогонь у відповідь на обстріл бандформувань і спробу підійти впритул до укріплень українських військових. В результаті бою диверсійно-розвідувальна група противника відступила. Серед бійців сил АТО втрат немає, кількість жертв з боку ворога уточнюється.

У відповідь на прицільні обстріли противника з різних видів зброї бійці ВСУ кілька разів відкривали вогонь, проте виключно з озброєння, дозволеного Мінським угодами.

Нагадаємо, за даними розвідки, бойовики посилюють свої позиції на Волноваському напрямку. Так, у районі Докучаєвська була помічена танкова рота сепаратистів.

Ситуація в зоні АТО залишається складною і характеризується як така, що має тенденції до загострення. Бойовики вперше за тривалий період обстріляли позиції військових з артилерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram