ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд надав Генпрокуратурі доступ до рахунків Центру протидії корупції

ГПУ шукає гроші уряду США, які виділяли на реформу кримінальної юстиції

Суд надав Генпрокуратурі доступ до рахунків Центру протидії корупції
Фото: ua1.com.ua

Печерський районний суд Києва надав слідчим Генеральної прокуратури України доступ із правом вилучення речей і документів громадської організації "Центр протидії корупції", а також документів, що становлять банківську таємницю та перебувають у власності банків, які обслуговують організацію.

Про це

у Facebook повідомив голова центру Віталій Шабунін.

Той невдобний момент, коли в реєстрі знаходиш ухвалу про вилучення всіх фіндокументів твоєї організації -...

Опубліковано Vitaliy Shabunin 25 березень 2016 р.

За його словами, Центр протидії корупції співпрацює з проектом IDLO, в рамках якого посольство США виділило організації 189 тис. дол. на моніторинг кандидатів і навчання детективів Антикорупційного бюро і прокуратури. Також він оприлюднив доповнення до контракту з проектом IDLO, в якому йдеться про умови їхньої співпраці.

Рішення суду, оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень, були видані 22 березня, сказано в заяві громадської організації, передає

Радіо Свобода.

Віталій Шабунін заявив, що на місце генерального прокурора замість Віктора Шокіна, який подавав заяву про відставку, готують одного з його заступників - Юрія Столярчука або Юрія Севрука, роботу яких ця організація різко критикує.

"У рамках досудового розслідування слідчі ГПУ шукають гроші уряду США, які виділяли на реформу кримінальної юстиції і, на думку ГПУ, повинні надходити безпосередньо на рахунки правоохоронного органу. Оскільки таке трактування використання міжнародної технічної допомоги абсурдне, в Центрі протидії корупції вважають це кримінальне провадження банальним приводом втрутитися і заблокувати роботу громадської організації, арештувати її рахунки і почати кримінальне переслідування її співробітників, які публічно критикують роботу керівництва Генеральної прокуратури України", - стверджується в заяві Центру протидії корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram