ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчан просять скинутися на пам'ятник "зеленим чоловічкам"

Монумент планують установити в Сімферополі

Кримчан просять скинутися на пам'ятник "зеленим чоловічкам"
"Зеленые человечки" в Крыму
Фото: reparter.org

У Криму триває збір коштів на встановлення пам'ятника солдатам і офіцерам російської армії, так званим "ввічливим чоловічкам", які здійснили збройне захоплення півострова.

Про це повідомляє "Крым. Реалии" з посиланням на підконтрольну Росії "адміністрацію" Керчі.

"Кожен, хто хоче надати посильну допомогу в проведенні заходів з установлення пам'ятника "ввічливим людям" - солдатам і офіцерам російської армії, може переказувати благодійний фінансовий внесок у Кримську регіональну організацію Загальноросійської громадської організації інвалідів війни в Афганістані та військової травми - "Інваліди війни", - йдеться в повідомленні.

Аналогічне повідомлення раніше розмістили на сайті Керченської адміністрації. Згідно з ним, пам'ятник планують установити в Сімферополі біля будівлі парламенту. Автором проекту став російський художник Салават Щербаков.

Жителі Керчі вже висловлювалися проти збору таких пожертвувань, побоюючись, що кошти будуть збирати з місцевих підприємців примусово.

Раніше в Бахчисараї відкрили пам'ятник "Ввічливі люди", композицію якого становить російський солдат, який тримає в руках кота. Пам'ятник моментально викликав двозначну реакцію в соцмережах.

"До річниці анексії Криму окупанти відкрили пам'ятник російському солдатові, ґвалтівникові кота", - написано під фото пам'ятника в групі "Народний проект" у Twitter.

Такий самий пам'ятник відкрили у травні 2015 року в російському Білогірську. Як виглядатиме пам'ятник у Сімферополі, поки що невідомо.

Фото: twitter.com/Nbattalion

Нагадаємо, з початком анексії Криму Росією 2014 року на півострові з'являлися люди у формі без розпізнавальних знаків, які блокували дії українських військ. Згодом президент РФ Володимир Путін визнав, що "ввічливими людьми" були співробітники Збройних сил Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram