ГоловнаСуспільствоЖиття

Омбудсмен РФ підтримала клопотання про помилування українського пенсіонера- "шпигуна"

Солошенко відбуває термін в Нижньогородській області за "пільговим режимом"

Омбудсмен РФ підтримала клопотання про помилування українського пенсіонера- "шпигуна"
Фото: openrussia.org

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Елла Памфілова підтримала клопотання про помилування громадянина України, 73-літнього пенсіонера Юрія Солошенка, засудженого в РФ за шпигунство у закритій справі.

Про це йдеться в щорічній доповіді омбудсмена РФ, повідомляє Укрінформ.

"З урахуванням віку, стану здоров'я та визнання провини Уповноважений підтримує клопотання Ю.Д. Солошенка про помилування Президентом Російської Федерації", - йдеться в доповіді.

З неї також стали відомі обставини того, чому Солошенко відбуває термін в Нижньогородській області, а не на Уралі, в Сибіру чи на Півночі європейської Росії, як інші українські політв'язні. Як виявилося, це "пільговий режим".

"З огляду на похилий вік і поганий стан здоров'я Солошенка, Уповноважений подав клопотання керівництву ФСВП Росії про скерування Солошенка в найближчий суб'єкт Російської Федерації для відбування покарання", - наголошено в доповіді.

Нагадаємо, 14 жовтня 2015 року Московський міський суд визнав 73-річного жителя Полтави Юрія Солошенка винуватим у шпигунстві і засудив його до шести років перебування в колонії суворого режиму. 10 березня Міністерство юстиції України скерувало російській стороні запит про повернення на територію України Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка, незаконно засуджених російським режимом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram