ГоловнаСуспільствоВійна

Україна вимагає у бойовиків повні списки полонених, - Геращенко

Терористи спеціально занижують кількість утримуваних заручників

Україна вимагає у бойовиків повні списки полонених, - Геращенко
Фото: Макс Левин

Уповноважений Президента з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона вимагає, щоб сепаратисти надали повні списки полонених.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці.

За її словами, одне з головних питань переговорів у Мінську - звільнення заручників - досі залишається невирішеним.

"На жаль, сьогодні абсолютно деструктивна дискусія з боку бойовиків. Знову штучно занижують кількість заручників ... Ми ж по крупицях збираємо інформацію про місця утримання полонених, до яких не допускають ані місію Червоного Хреста, ні родичів, а на наші запити часто не дають відповіді. Сьогодні дійшли до відвертої маячні - вже заперечують факти про утримання декількох полонених, хоча ще вчора кричали про "кримінальні справи" проти них", - написала Геращенко.

Зокрема, за її словами, нещодавно представники "ЛНР" "втратили" в списках тяжкохворого полоненого і не підтверджують місце його перебування. Така ж ситуація ще з декількома заручниками.

"Ми вимагаємо надати повні списки людей, яких утримують бойовики", - наголосила Геращенко.

Вона також повідомила, що передала вимогу від українських педагогів і вчених звільнити відомого релігієзнавця Ігоря Козловського, якого бойовики затримали ще в січні і безпідставно заарештували.

"На жаль, сьогодні немає конкретних новин для сімей заручників, але ми наполягаємо на першочерговому звільненні хворих, тих, кого давно утримують. Наполягаємо, що процес звільнення повинен тривати, а не блокуватися", - зазначила Уповноважений Президента.

Нагадаємо, 11 березня в Мінську не змогли домовитися про обмін полоненими за принципом "всіх на всіх". На сьогоднішній зустрічі контактної групи також не було досягнуто конкретного рішення з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram