ГоловнаСуспільствоПодії

Рятувальники зупинили витік газу в газосховищі в Чернігівській області

Аварійно-відновлювальні роботи тривають.

Рятувальники зупинили витік газу в газосховищі в Чернігівській області
Фото: mns.gov.ua

Рятувальники о 12:50 неділі, 28 лютого, зупинили витік газу на свердловині між с. Мрин і с. Плоске Носівського району Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-центр Держслужби надзвичайних ситуацій.

"У період з 08:00 28 лютого проводили підготовчі роботи для встановлення установки КП-25 для демонтажу пошкодженого превентора. Об 11:00 несправний превентор зняли з кріплення і розпочали роботи зі встановлення нового превентора", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті ДСНС.

О 12:15 новий превентор було встановлено на фланцевому з'єднанні свердловини і проводили роботи, щоб його закріпити. Після закріплення превентора проводили низку заходів для припинення несанкціонованого витоку газу.

"О 12:50 витік газу зупинили. Проводять технологічні роботи щодо обв'язування гирла для подальшого введення цієї свердловини в експлуатацію", - йдеться в повідомленні.

За даними пересувної лабораторії "Атмосфера" ГУ ДСНС України в Полтавській області загазованості повітря немає.

Усього до ліквідації аварії залучено 104 людини і 30 од. техніки, в тому числі від ДСНС 67 чоловік особового складу та 18 од. техніки.

Нагадаємо, НП сталася 25 лютого під час виконання планових робіт із капітального ремонту свердловини. Постраждалих і жертв немає. У компанії наголосили, що ця надзвичайна ситуація не вплинула і не вплине на стабільність газопостачання для споживачів України і Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram