ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував патрульного, підозрюваного в убивстві пасажира BMW під час погоні в Києві

Захист підозрюваного Сергія Олійника має намір оскаржити його арешт

Суд заарештував патрульного, підозрюваного в убивстві пасажира BMW під час погоні в Києві

Печерський районний суд Києва заарештував підозрюваного в убивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля BMW в ніч проти 7 лютого в Києві патрульного Сергія Олійника.

Про це сказала суддя Світлана Шапутько, повідомляють Українські новини.

За її словами, Олійника заарештовано на 2 місяці.

Повний текст рішення суду буде оголошено 22 лютого.

Захист підозрюваного в убивстві 17-річного підлітка під час переслідування автомобіля BMW в ніч на 7 лютого в Києві патрульного Сергія Олійника має намір оскаржити його арешт, повідомив його адвокат Євген Музичук.

"Однозначно будемо оскаржувати", - сказав він.

За його словами, слідство прокуратура провела непрофесійно.

При цьому Музичук стверджує, що захист очікував рішення про арешт, оскільки не вірить у незаангажованість українських судів.

Нагадаємо, в ніч проти 7 лютого працівники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні. В районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб, що сідали в автомобіль з алкоголем. Упродовж 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було здійснено постріли по колесах. Одна з куль потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним результатом.

Патрульних відсторонили від роботи на час розслідування.

Прокуратура подала до Печерського суду клопотання про обрання для патрульного поліцейського, якого підозрюють у вбивстві 17-річного пасажира BMW, запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Засідання суду проходило 18 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram