ГоловнаСуспільствоПодії

Україна перейменує населені пункти в Криму і на Донбасі

У Криму пріоритетом стане повернення історичних кримськотатарських назв.

Україна перейменує населені пункти в Криму і на Донбасі
Владимир Вятрович
Фото: www.univ.kiev.ua

Населені пункти в окупованих Донбасі та в Криму, назви яких пов'язані з радянським минулим, буде перейменовано, заявив директор Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв'ю Gazeta.ua.

В'ятровича запитали, що буде з містами, які не проводили місцевих обговорень і не скерували до Верховної Ради пропозицій про нові назви. Зараз таких населених пунктів близько 600, значна частина - на окупованих територіях.

"Після 27 січня їм надішлють додаткове нагадування від комітету Верховної Ради. Якщо його проігнорують, то перейменування все одно відбудеться, але за рекомендацією нашого інституту. Так само перейменують населені пункти, непідконтрольні українській влади - в Криму і на частині території Донбасу. Щодо півострова - пріоритет на повернення історичних кримськотатарських назв. Звичайно, Ялта залишиться Ялтою, йдеться про назви на кшталт Комсомольське, Леніне", - сказав В'ятрович.

Нагадаємо, зараз триває другий етап реалізації закону про декомунізацію, в рамках якого Верховна Рада до 21 лютого має проголосувати за нові назви міст і сіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram