ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримчанина, який підняв над будинком український прапор, засудили до виправних робіт

Суд визнав його винним в образі поліцейського, який проводив у його будинку обшук

Кримчанина, який підняв над будинком український прапор, засудили до виправних робіт
Фото: twitter.com/CrimeaHR

В окупованому Криму суд засудив українця Володимира Балуха до 320 годин обов'язкових робіт, визнавши його винним в образі поліцейського, який проводив обшук у його будинку.

Про це Балух повідомив представників Кримської правозахисної групи (КПГ), інформує "Крым.Реалии".

"Адвокат Володимира повідомив, що під час ухвалення вироку суддя з незрозумілих причин посилалася не на ті свідчення, які озвучувалися в суді, а на старі свідчення у матеріалах справи. Суддя враховувала лише свідчення з боку звинувачення, свідчення з боку захисту ігнорувалися", - повідомили правозахисники.

Керівник КПГ Ольга Скрипник вважає, що справа має політичну мотивацію. За її словами, обшуки в будинку Балуха проводилися з грубими порушеннями, усі справи будувалися на свідченнях одного й того самого свідка, якого Володимир бачив уперше в житті.

Балуха звинуватили в "публічній образі представника влади під час виконання службових обов'язків" (ст. 319 КК РФ). Згідно з постановою суду, Балух під час проведення обшуку образив лейтенанта поліції. Причиною обшуку стала заява свідка, що Балух нібито ховає в будинку викрадений автомобіль ВАЗ.

Балух усі звинувачення на свою адресу категорично заперечує і має намір оскаржити це рішення суду.

Нагадаємо, російські силовики зацікавилися Балухом у травні 2015 року, коли на його будинку в селі Серебрянка співробітники ФСБ виявили прапор України, вивішений фермером ще взимку 2013 року на знак солідарності з Євромайданом. Згодом прапор зірвали (за припущенням Балуха, саме ті співробітники ФСБ), а самого фермера намагалися звинуватити у крадіжці запчастин від трактора Т-74 і автомобіля ВАЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram