ГоловнаСуспільствоОсвіта

У київській школі вчителька змушувала дітей розбивати голови об дошку (аудіо)

Батьки одного з учнів записали спілкування "педагога" з дітьми на диктофон і мають намір подати до суду

У київській школі вчителька змушувала дітей розбивати голови об дошку (аудіо)
Учительница Юлия Демиденко
Фото: Предоставлено Александро Каплюком

У школі №15 класний керівник знущається над першокласниками, принижуючи їх і змушуючи їх завдавати собі тілесні ушкодження. Про це повідомив батько учня Олександр Каплюк у листі волонтерам, який має у розпорядженні LB.ua.

"Учнів 1-Б класу школи №15 принижувала викладач перших класів Демиденко Юлія В'ячеславівна, створивши атмосферу в класі, яку більше можна уявити у колонії для пропащих злочинців, ніж у класі з 6-7-річними дітьми, у київській школі з поглибленим вивченням англійської мови", - написав Олександр.

За його словами, ця викладачка регулярно лаяла і принижувала дітей. Дізнавшись про це, батьки Вови вмонтували диктофон в його пенал і почали записувати те, що відбувається у Демиденко на уроках.

Вирішальним для Олександра став урок 14 січня, коли викладачка покарала його сина Вову тим, що змусила дитину розбити голову об дошку.

"Хто стукав? Головою з розбігу об стінку. І перед стінкою не зупинятися. Хочеться постукати - ось так-от. І ніяк по-іншому. Чув, Тьома?" - звертається вона на записі до одного з учнів під час уроку. Потім, схоже, знаходить "винного":

"Ось хто взагалі стукав. Встань! Будь ласка, з розбігу головою об дошку, якщо хотів постукати. Головою стукай об дошку! Може, іноземну мову якусь вивчиш!" - кричить вчителька.

На записі чутно, як дитина плаче, а викладач продовжує:

"Хочеться зробити щось погане - відразу встань, і головою об дошку. Перехочеться. Тільки не зупиняйся біля дошки, з розбігу, добре?" - каже вона дитині.

У цей час однокласники "підбадьорюють" хлопчика: "Вова, давай, давай!".

"Причиною цього пекельного дня, зі слів учителя (їх теж чутно у записі), стало, те що дитина стукала пальцями по парті. Для нас це був шок... Причому пригнічена страхом дитина на наші запитання про те, чи нічого незвичайного не сталося в школі, відповіла: "Ні, все як завжди (сумним і засмученим голосом). Тільки наступного дня він розповів нам про те, що трапилося: «Юлія В'ячеславівна змусила мене розбити собі голову»", - повідомив Олександр.

Того ж дня, 14 січня він звернувся з аудіозаписом до директора школи №15 Тетяни Чухно, яка, за його словами, сказала, що таким викладачам не місце у школі і пообіцяла звільнити Демиденко.

Однак за вчительку заступилися деякі батьки, які пообіцяли Олександру "не дати життя" його родині.

"Для себе вона вибрала 8 «ручних» батьків, яким, наскільки я знаю, пообіцяла «особливе ставлення» до їхніх дітей та добрі оцінки в початкових класах", - пояснив їхню поведінку батько дитини.

Серед батьків інших учнів 1-Б класу небагато готові свідчити проти класного керівника, незважаючи на докази:

"У нас люди зайняли пасивну позицію: хочуть, щоб усе вирішилося, але ніхто не хоче брати участь", - сказав Каплюк.

Однак його слова можуть підтвердити як мінімум дві пари батьків - разом з ними Каплюк має намір подати до суду на вчительку.

"Зараз справа на розгляді у РВВС, опитують свідків і потерпілих. Поліції надано аудіозаписи, свідчення мої і мого сина, телефони інших батьків", - повідомив він у коментарі LB.ua.

Як повідомлялося, Свердловська прокуратура перевірить антиукраїнські шкільні уроки "патріотичного виховання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram