ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ: "якийсь громадянин Рубан" не має повноважень переговорника

Обмін Александрова і Єрофєєва на Сенцова і Кольченка не підтверджується.

СБУ: "якийсь громадянин Рубан" не має повноважень переговорника
Владимир Рубан
Фото: ukrain.bazaza.net

Служба безпеки України заявила, що Володимир Рубан не є генералом СБУ і не має повноважень для проведення переговорів зі звільнення полонених.

Про це йдеться в коментарі СБУ з приводу інформації про те, що російських спецназівців  Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва можуть обміняти на Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це 14 січня заявив адвокат Александрова Юрій Грабовський після зустрічі з Рубаном.

СБУ наполягає, що слова Рубана не відповідають офіційній позиції України.

"Останнім часом якийсь громадянин В.Рубан поширює заяви, нібито він як представник СБУ проводив якісь переговори щодо визволення громадян України в Мінську і нібито обговорював там ймовірність їх обміну на російських військовослужбовців. СБУ офіційно заявляє, що В.Рубану не надавалися ніякі доручення чи повноваження вести будь-які переговори про звільнення громадян України. Довгий час він безпідставно називає себе "генералом" спецслужби, з його слів так його представляють і окремі ЗМІ. Це також не відповідає дійсності. В Мінську триває робота Тристоронньої контактної групи і чотирьох підгруп, де Україну представляють уповноважені на це особи. Звичайно, пан Рубан міг побувати в Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних переговорах або зустрічах", - йдеться в заяві.

СБУ зазначає, що в її складі створено Об'єднаний центр з координації пошуку, звільнення осіб, незаконно позбавлених волі, заручників і встановлення місце перебування безвісти зниклих. Тільки цей Центр уповноважений СБУ від її імені вести переговори.

Також наголошується, що на сьогодні бойовики утримують ще 131 громадянина України.

Нагадаємо, Рубан очолює Центр звільнення полонених громадської організації "Офіцерський корпус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram