ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти розшукали маєток Януковича в Росії

Стати сусідом президента-втікача можна майже за мільйон євро

Журналісти розшукали маєток Януковича в Росії
Фото: стоп-кадр с видео

Будинок утікача Віктора Януковича в Ростові-на-Дону розташований у закритому котеджному містечку і перебуває під державною охороною. Сусідами розшукуваного українця є полковник ФСБ, заможні бізнесмени, радник губернатора і мер одного з російських міст.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Журналісти приїхали за адресою, яку дав сам Янукович, коли запрошував для проведення з ним слідчих дій співробітників української Генпрокуратури. Про місце розташування будинку розповіли в оточенні самого втікача.

Котеджне містечко з семи будинків розташоване за великим парканом і межує з юридичним інститутом російського МВС, який у народі називають просто "школа поліції". Цю територію пильно охороняють. Ворота відкривають тільки для господарів маєтків.

Купити тутешнє житло можна за 60 млн російських рублів. Це майже мільйон євро. Місцеві жителі називають містечко VIP-поселенням. А самого Януковича - "довбаним сусідом".

"Він нам потрібен, цей Янукович? Тут своїх вистачає!" - кажуть жителі Ростова.

Один із жителів самого котеджного містечка підтвердив у телефонній розмові, що в одному з будинків живе колишній український чиновник. Однак уточнити, де саме оселився Янукович, він не зміг.

Водночас вказана Януковичем для слідчих ГПУ адреса на загальнодоступних картах котеджного містечка не позначена. Радше за все, це пов'язано з секретністю.

Тим часом вирішується доля української власності колишнього чиновника. Так, днями стало відомо, що недобудований палац Януковича на мисі Айя в анексованому Криму буде передано Управлінню справами президента РФ. Спочатку планували, що палац дістанеться Севастополю. Там хотіли облаштувати санаторій або пансіонат.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Верховна Рада не змогла прийняти законопроект про заочне засудження Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram