ГоловнаСуспільствоЖиття

Начальник поліції Вільнюса став новим головою консультативної місії в Україні

Кястутіс Ланчінскас почне виконувати свої обов'язки в Києві з 1 лютого.

Начальник поліції Вільнюса став новим головою консультативної місії в Україні
Кястутис Ланчинскас
Фото: rekvizitai.vz.lt

Можновладний литовський поліцейський Кястутіс Ланчінскас (Kęstutis Lančinskas) став новим керівником консультативної місії Європейського Союзу в Україні.

Відповідне рішення було прийнято в четвер, 7 січня, в Брюсселі в рамках засідання Комітету з питань політики і безпеки, повідомляє УНІАН.

На цій посаді литовець замінить угорця Кальмана Міжей (Kalman Mizsei) і почне виконувати свої обов'язки в Києві з 1 лютого 2016 року.

Як повідомляється, консультативна місія ЄС з реформування сектора цивільної безпеки України була офіційно заснована 1 грудня 2014 року. У її мандат входить підтримка українських державних органів у реформуванні сектору безпеки.

Місія є одним з центральних елементів ЄС у посиленні підтримки української влади після Євромайдану. Вона була заснована в 2014 році після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка включає створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Робота місії спрямована на зміцнення і підтримку реформ державних установ, таких, як поліція, правоохоронні органи, судова влада загалом і прокуратура зокрема. Цей процес покликаний відновити довіру українського народу до служб безпеки, які переслідуються за звинуваченнями в корупції і зловживанні службовим становищем.

До призначення на цю посаду Ланчінскас з січня 2009 року був начальником Вільнюського округу поліції, а до цього - заступником генерального комісара поліції Литви. З 1998 по 2005 рік він обіймав посаду начальника департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграційної служби Литви при Міністерстві внутрішніх справ, де також був відповідальним за участь Литви в операціях з підтримання миру і її приєднання до Шенгену.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року вступила в силу зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом як частина угоди про асоціацію, підписана в червні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram