ГоловнаСуспільствоЖиття

Оприлюднено список документів для отримання пластикового ID-паспорта

Якщо не змінять законодавство, ID-картки українці отримуватимуть із народження

Оприлюднено список документів для отримання пластикового ID-паспорта
Фото: business.ua

Державна міграційна служба України оприлюднила документи, необхідні для отримання пластикового ID-паспорта. Про це агентству "РБК-Україна" розповів голова ДМС Максим Соколюк.

Громадянам України для отримання пластикового ID-паспорта необхідно надати паспортні дані або свідоцтво про народження, якщо особа ще не має паспорта, а також фото, яке можна зробити на місці оформлення пластикового паспорта.

"Громадяни повинні згідно з порядком принести документи - це якщо є наявний паспорт громадянина України - його, фотографію приносити не потрібно, фотографування відбувається на місці; якщо людина ще не отримала паспорта - це свідоцтво про народження", - зазначив Соколюк.

За словами глави ДМС, пропонують, щоб такі ID-карти громадяни України отримували з 14 років. Втім, для цього необхідні законодавчі зміни, передані вже у Верховну Раду. Тож якщо відповідні зміни не будуть ухвалені, тоді відповідний ID-паспорт видаватимуть із народження.

"За тим законом, який чинний сьогодні, - це (чинна норма, - ред.) з народження", - наголосив голова ДМС.

Нагадаємо, Поліграфкомбінат "Україна" у понеділок почав друкувати ID-картки, які повинні замінити паперові паспорти. Про це оголосив президент Петро Порошенко, коли відвідував друкарню.

Як повідомляли раніше, Кабмін виділив 50 млн гривень на введення ID-карток.

Біометричний внутрішній паспорт є умовою для безвізового режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram