ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві впіймали серійного грабіжника банків

За два роки злочинець пограбував п'ять банків.

У Києві впіймали серійного грабіжника банків
Фото: http://www.mvs.gov.ua

У Києві після пограбування банку впіймали 33-річного уродженця Херсона. Він зізнався ще в чотирьох аналогічних злочинах, починаючи з 2013 року.

Про це повідомляє сайт поліції Києва.

Напередодні у відділення банку в Дарницькому районі столиці зайшов невідомий, вийняв із пакета гранату і пістолет. Він змусив касира віддати гроші. Грабіжник забрав 20 тисяч гривень, 2900 євро і майже 1700 доларів.

Отримавши виклик і свідчення, поліцейські кинулися в погоню.

"Буквально протягом півгодини за декілька кварталів, недалеко від станції метро "Позняки", правоохоронці затримали розшукуваного. Працівники слідчо-оперативної групи поліції вилучили в нього гроші, викрадені в банку. Чоловіка доставили в управління поліції Дарницького району Києва і встановили його особу. 33-річний уродженець Херсона зізнався у скоєнні розбійного нападу на банк і ще в чотирьох аналогічних злочинах, які він скоїв на території столиці, починаючи з 2013 року. Згодом його впізнали свідки, а також провину підтвердили записи з камер відеоспостереження", - повідомляє поліція.

Проти затриманого розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний з проникненням) і ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Заарештованому загрожує до 12 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram