ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві завершилося оголошення матеріалів слідства у справі Александрова і Єрофєєва

Суд вирішив допитати свідка у цій справі в закритому режимі

У Києві завершилося оголошення матеріалів слідства у справі Александрова і Єрофєєва
Фото: Тарас Спивак

Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд справи проти військовослужбовців РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова

Як повідомив головуючий суддя Микола Дідик, на засідання не прибули двоє з трьох потерпілих. Після цього суд почав вивчати матеріали останнього, 6-го тому кримінальної справи.

Єрофєєв і Александров заявили, що до них не допустили російського консула. Зі свого боку суддя наголосив, що консула до заарештованих не допускають, оскільки він не оформив належно документів. Після оформлення документації суд обіцяє надати російському консулові дозвіл відвідати ув'язнених у СІЗО.

Під час слухань Єрофєєв почав заперечувати, що під час затримання в нього вилучили гвинтівку російського виробництва "Гвинторіз". Перед тим прокурор надав суду як речовий доказ цю саму гвинтівку, вилучену в підсудного. Також прокуратура надала суду кулі, одяг і мобільний телефон, вилучені в затриманих.

"Я цю гвинтівку бачу вперше!" - заявив Єрофєєв.

Зазначимо, що на фотографіях із телефону Александрова капітана Єрофєєва зафіксовано з особистою зброєю - снайперською гвинтівкою "Гвинторіз" калібру 9 мм. Саме з такої гвинтівки вбили українського солдата Вадима Пугачова, який виявив російських солдатів на опорному пункті "Фасад" і загинув, отримавши 6 куль упритул.

Після дослідження всіх томів кримінальної справи суд вирішив допитати свідка в цій справі в закритому режимі. Прокурори зазначили, що сім'я цього свідка досі проживає на окупованій території на Донбасі і може наразитися на небезпеку.

Суд задовольнив клопотання прокурорів, заборонив вести аудіо- і відеофіксацію допиту свідка, але дозволив представникам ЗМІ залишитися в залі суду.

Нагадаємо, що Єрофєєва й Александрова взяли в полон біля Щастя Луганської області 16 травня. Під час затримання вони чи їхні поплічники вбили українського військового. Генпрокуратура висунула затриманим підозри у здійсненні терористичної діяльності, незаконному перетині кордону, зберіганні зброї та розв'язуванні війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram