ГоловнаСуспільствоЖиття

МВС забрало нагородну зброю у сепаратиста з "Оплоту"

Садковий отримав "Кольт" у жовтні як відзнаку від МОУ як волонтер.

МВС забрало нагородну зброю у сепаратиста з "Оплоту"
Степан Полторак (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

У харків'янина Олега Садкового - колишнього члена сепаратистської організації "Оплот" - правоохоронці вилучили видану йому раніше від Міноборони нагородну зброю. Про це повідомив у фейсбуку міністр обороні України Степан Полторак.

"У зв'язку з інформацією, яка була оприлюднена в деяких ЗМІ, а також соціальних мережах щодо причетності громадянина Садкового Олега Володимировича до протиправних дій, а також з приводу нагородження його Відзнакою Міністерства оборони України "Вогнепальна зброя", мною прийнято рішення про скасування наказу про нагородження і направлено звернення на ім'я Начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області з перевірки зазначених фактів, а також вилучення зазначеної зброї на склад дозвільної системи МВС.

В даний час зброю вилучено співробітниками МВС", - написав Полторак.

Раньше Садковой был помощником Евгения Жилина
Раньше Садковой был помощником Евгения Жилина

Нагадаємо, раніше волонтер Роман Донік повідомив у соцмережах про те, що Садковий, будучи ідейним сепаратистом, 24 жовтня отримав нагородну зброю від Міноборони як волонтер. За даними, які надав Донік, Садковий був помічником голови організації "Оплот".

"Колишній УБОЗівець, потім колишній податківець. Помічник і спільник Жиліна з конвертаційних центрів. Ідейний сепаратист. Носив на золотому ланцюзі на шиї медальйон герб СРСР", - написав Доіик.

"Садковий Олег Володимирович, волонтер, за честь і доблесть наказом Міністра оборони №854 від 24 жовтня нагороджений відзнакою "нагородна зброя" Кольт 45 калібру NС38453", - процитував він текст нагородження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram