ГоловнаСуспільствоВійна

Перший заступник командувача ПДВ отримав звання генерала

Ігор Луньов керував десантниками під час звільнення міст на сході України

Перший заступник командувача високомобільних десантних військ Збройних сил України Ігор Луньов отримав звання генерал-майора.

Про це повідомила помічник голови Міністерства оборони України Тетяна Ричкова у своєму фейбсуці. "Ура! Ще один бойовий офіцер став генералом! Поздоровляю полковника Луньова, ой, вибачте, генерала", - написала вона.

Фото: facebook.com/HelpArmy.in.ua

Як повідомляє Inforesist, Луньов здійснював планування і керівництво підрозділами десантних військ у звільненні населених пунктів Слов'янськ, Краматорськ, Дебальцеве, Вуглегірськ, Жданівка, Нижня Кринка, які захопили бойовики, а також особисто очолював операції зі знищення бойовиків на блокпостах і в районах їхнього базування.

Під час операцій з його участю було знищено вісім блокпостів і дванадцять укріплених вогневих позицій противника, захоплено близько двадцяти одиниць автомобільної техніки і велика кількість боєприпасів.

У жовтні 2014 року безпосередньо керував угрупованням сил і засобів, які обороняли аеропорт "Донецьк". Підрозділи під його безпосереднім керівництвом щодня відбивали до шести атак противника. За весь період оборони аеропорту знищено до пяти складів боєприпасів сепаратистів, більш ніж шести вогневих точок мінометів і бойових машин. Підрозділам бойовиків Гіві і Мотороли завдано великих втрат в особовому складі.

Нагадаємо, раніше звання генерал-майора отримав безпосередній начальник Луньова Михайло Забродський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram