ГоловнаСуспільствоПодії

Опальний чиновник виклав довідку про причетність до корупції радника Насірова

Лікарчук звинуватив людину свого боса в отриманні відкатів.

Опальний чиновник виклав довідку про причетність до корупції радника Насірова
Фото: Макс Требухов

Заступник голови ДФС Костянтин Лікарчук, який потрапив в опалу, виклав у своєму фейсбуці документ, який, за його словами, є довідкою Управління внутрішньої безпеки ДФС. У ньому йдеться про корупційну схему на Київській міжрегіональній митниці (КММ), яку нібито очолив Геннадій Романенко, кум колишнього начальника митниці Ігоря Калетніка і радник нинішнього начальника Романа Насірова.

Згідно з документом, який не містить жодних вихідних даних, під час проведення оперативних заходів на КММ виявили злочинну групу, яка занижувала митні платежі та допомагала ухилятися від сплати податків і зборів за відкати.

Організатором схеми в довідці названо Геннадія Романенка. Також до складу групи нібито входили Андрій Каращенко (начальник відділу кадрової роботи КММ), Ольга Черненко (заступниця начальника митного поста "Енергетичний" КММ) і кур'єр Євген Светковський.

За даними, які надав Лікарчук, організація заробляла по 2-3 млн доларів на місяць.

У довідці повідомлено, що 20 травня 2014 року Головне слідче управління МВС України почало кримінальне провадження за цим фактом. У серпні того самого року міліція провела обшуки в офісі Романенка, офісі КММ і будинках учасників. Вилучено речові докази. Каращенка і Черненка навіть заарештували на два місяці, планувалося повідомити підозру і самому Романенкові, але потім, після "втручання керівної ланки держави", проти останнього припинили будь-які слідчі дії.

Міжрегіональна митниця існувала в структурі нині ліквідованого Міністерства доходів і зборів.

Нагадаємо, Костянтину Лікарчуку загрожує звільнення. Від початку вересня він втратив будь-які повноваження в Держфіскальній службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram