ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 109 разів обстріляли військових на Донбасі в четвер

Околиці Маріуполя - найгарячіша точка зони АТО.

Бойовики 109 разів обстріляли військових на Донбасі в четвер
Архив
Фото: Макс Левин

Протягом четверга незаконні збройні формування 109 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

У тому числі 15 разів окупанти застосовували артилерію, 34 - міномети, один - реактивні системи залпового вогню БМ-21 «Град», повідомляє прес-центр АТО.

Найнапруженіша ситуація вчора ввечері, як і вдень, була в районі Маріуполя. Близько 21:00 122-міліметрова артилерія окупантів обстрілювала позиції військових у Новогригорівці та двічі в Старогнатівці. Крім того, по українському опорному пункту в Старогнатівці працювали ворожі міномети 120-го калібру.

Поблизу Донецька майже з 22:00 і до опівночі бойовики з мінометів калібру 120 і 82 міліметри, стрілецької зброї били по Опитному. А о 22:40 по військових у цьому населеному пункті окупанти вели вогонь із «Градів». Близько 21:30 і майже опівночі з боку Донецького аеропорту 122-міліметрова артилерія супротивника била по житлових кварталах Авдіївки, де взагалі немає сил АТО.

У Луганській області ввечері мінометного вогню зазнали військові поблизу Старого Айдару, Трьохізбенки, Станиці Луганської.

Нагадаємо, від півночі і до 18:00 четверга російсько-терористичні війська 54 рази порушили режим припинення вогню, тобто половина обстрілів припала на шість вечірніх годин.

У середу на Донбасі

загинули семеро українських військовослужбовців, ще 13 отримали поранення. Найбільших втрат сили АТО зазнали під Мар'їнкою та на Маріупольському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram