ГоловнаСуспільствоЖиття

Полоненим російським спецпризначенцям висунули нові звинувачення

Росіян, зокрема, звинувачують у веденні агресивної війни, незаконному перетині кордону, незаконному переміщенні і носінні зброї.

Полоненим російським спецпризначенцям висунули нові звинувачення
Фото: EPA/UPG

Затриманим у районі міста Щастя в Луганській області працівникам Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Євгену Ерофееву та Олександру Александрову висунуто нові підозри за низкою статей Кримінального кодексу України

Про це повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська, пише Інтерфакс-Україна.

"Головна військова прокуратура висунула низку нових підозр Александрову і Ерофееву, зокрема, ведення агресивної війни (ст. 437), незаконний перетин кордону, незаконне переміщення зброї та боєприпасів, незаконне носіння зброї, незаконний порядок в'їзду на окуповані території, тобто цілу низку додаткових статей", - розповіла вона у вівторок.

При цьому вона підкреслила, що "залишили статтю про теракт і додали статтю про сприяння теракту".

Адвокат також стверджує, що всі підозри безпідставні.

"Поки що я не бачу обгрунтованих висунутих підозр", - сказала Соколовська.

У свою чергу радник голови СБУ Юрій Тандит підтвердив агентству інформацію про те, що висунуто нові підозри Александрову і Ерофееву, і повідомив, що всі ці матеріали об'єднані в загальне провадження і передані для розслідування до військової прокуратури.

Нагадаємо, ГРУшників Александрова та Єрофєєва затримали 16 травня в зоні проведення АТО у районі Щастя при спробі захопити стратегічний міст.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Суд над Александровим і Єрофєєвим почнеться у вересні 2015 року і має відбуватися в Україні, повідомили в СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram