ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО спростував появу російської авіації над Луганськом

Сліди літаків міг занести вітер з боку РФ.

Штаб АТО спростував появу російської авіації над Луганськом
Александр Мотузяник

Штаб АТО спростував інформацію про появу російської авіації над Луганськом, запущену в ЗМІ сьогодні екс-міністром спорту Дмитром Булатовим.

"Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних сил України перебувають у повній бойовій готовності. У тому числі ті підрозділи, які несуть службу в районі проведення антитерористичної операції. За їхньою інформацією, за минулу добу фактів порушення повітряного кордону України з боку Російської Федерації не фіксували. Ця інформація не підтверджується", - заявив на щоденному брифінгу штабу спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він допустив, що сліди літаків, які могли спостерігати в районі Луганська, залишили пасажирські лайнери, оскільки поруч із Луганськом на території Росії пролягає повітряна траса, або ж російські винищувачі, які тренуються поруч з Україною.

Булатов у фейсбуці повідомив, що сьогодні над Луганськом бачили п'ять винищувачів. "Джерела інформації достовірні, притому з обох боків. Також ці літаки були видні з м. Щастя Луганської області та навколишніх висот", - написав він.

Нагадаємо, минулого року російська авіація доволі часто вторгалася на територію України. Останнім часом таких фактів не фіксували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram