ГоловнаСуспільствоВійна

Гіркін отримав 15 млн рублів за слов'янську кампанію, - ЗМІ

Колишній ватажок терористів "ДНР" став багатим і фактично кинув сім'ю

Гіркін отримав 15 млн рублів за слов'янську кампанію, - ЗМІ

Колишній ватажок терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) створив у Росії громадський рух "Новоросія", залучив спонсорів і вирушив у турне в супроводі однодумців і піар-консультантів.

Як пише журналіст "Новой газеты" Павло Канигін у статті "Донбоси", у Пермі фотографи виявили Гіркіна з кортежем із двох Mercedes S500,

Колишня дружина Гіркіна Віра розповіла, що його рух має мільйони рублів, які він отримав за слов'янську кампанію.

"Він зірвав куш на цій війні, і рух "Новоросія" - його головний проект. Плюс за кампанію у Слов'янську Ігоря винагородили дуже щедро. Не знаю, взяв він їх чи ні, але могло йтися про 15 млн рублів. Загалом фонд, наскільки мені відомо, працює успішно, але кошти йдуть і наліво. Хоча сам Ігор кришталево чесний, "ліві" витрати все одно неминучі, навколо тебе всі крутяться, хочуть урвати шматок", - розповіла вона.

За її словами, гуманітарна допомога Донбасу частково "осідає" на кордоні РФ і Донецької області.

Віра Гіркіна з двома дітьми живе в Ростовській області неподалік від Міллерового. За її словами, вона вирушила туди після початку війни за наполяганням екс-чоловіка.

"Гіркін вимагав сидіти і не рипатися - так він нібито турбувався про нашу безпеку. Але проблема полягає в тому, що Ігор, ставши багатим, фактично кинув нас. Неможливо сидіти і не рипатися, коли ти з мінімумом коштів і двома дітьми, одна з яких хворіє", - поскаржилася вона.

Нагадаємо, після звільнення Слов'янська від сепаратистів і російських бойовиків Гіркін утік з України, а згодом заявив, що не повернеться в ДНР. Гіркін також першим повідомив про те, що бойовики збили пасажирський літак Малайзійських авіаліній над Донецьком, вважаючи його військовим літаком української армії.

На початку липня Гіркін повідомив російським ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закрито, а ватажки донецьких і луганських терористів готові втікати в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram