ГоловнаСуспільствоВійна

Розвідка доповіла про підготовку бойовиками постановочного обстрілу

У російські ЗМІ потрапить "аматорська" зйомка нібито з позицій ВСУ

Розвідка доповіла про підготовку бойовиками постановочного обстрілу
Фото: Макс Требухов

Служба зовнішньої розвідки України має відомості про те, що бойовики завтра обстріляють населені пункти в районі Донецька з метою звинуватити в обстрілі Збройні сили України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Зовнішньої розвідки.

"Українська розвідка добула інформацію про наміри терористів обстріляти зі зброї, застосування якої заборонено положеннями "Мінських угод" (реактивні системи залпового вогню і зброя калібру понад 120 мм або 100 мм), населені пункти в районі Донецька. Згідно із задумом, російські ЗМІ відразу мають намір звинуватити в цьому Збройні сили України, оскільки до них нібито "випадково" потрапить "аматорська" відеозйомка того, як особи в українській військовій формі розгортають артилерійські установки і здійснюють обстріл", - йдеться в повідомленні.

"Служба зовнішньої розвідки України застерігає ініціаторів та потенційних учасників провокації від вчинення такого цинічного злочину проти людяності і попереджає про невідворотність покарання відповідно до норм національного та міжнародного права", - підкреслили в Зовнішній розвідці.

Нагадаємо, про плани бойовиків влаштувати провокації вже кілька днів говорять представники силових органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram