ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала 3 диверсантів у Харкові

Члени диверсійної групи регулярно звітували перед російськими спецслужбами і одним з лідерів "ДНР".

СБУ затримала 3 диверсантів у Харкові
Архив

Служба безпеки України затримала трьох диверсантів у Харкові.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"СБУ провела багатоходову спецоперацію з припинення діяльності диверсійної групи, яка координувалася і фінансувалася ватажком терористичної організації  "Оплот" Євгеном Жиліним", - сказано в повідомленні.

Групу "Оплот" було створено в квітні одним з керівників терористичного угруповання "Донецька народна республіка" на прізвисько "Танк", а згодом передано Жиліну.

До її складу входили троє раніше судимих харків'ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію про підрозділи антитерористичної операції.

Члени диверсійної групи регулярно виїжджали в Бєлгород (Росія), де звітували представникам російських спецслужб і Жиліну, який переказував гроші на їхні банківські рахунки.

Для безпосередньої координації "Танк" направив до Харкова терористку на прізвисько "Лиса" - з кінця 2014 року вона брала безпосередню участь у бойових діях на Донбасі проти Збройних сил.

Під час обшуків у місцях проживання диверсантів і обладнаних ними схованок вилучено гранатомет РПГ-18 "Муха", саморобні вибухові пристрої, гранати різних модифікацій та інше.

Затриманим повідомлено про підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Раніше в серпні СБУ вилучила в Харківській області зброю у членів терористичної організації "Харківські партизани".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram