ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримувала 85 ультрас, шість залишаються в СІЗО

Одному вболівальнику з Польщі оголошено підозру.

Міліція затримувала 85 ультрас, шість залишаються в СІЗО
Фото: Макс Требухов

У результаті бійки між українськими та польськими вболівальниками в Києві в день матчу Ліги Європи між луганською "Зорею" і варшавською "Легією" було затримано 85 уболівальників. З них шестеро залишаються в СІЗО, їм пред'явлено підозру в хуліганстві.

Про це на брифінгу заявив начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Міліція затримала 85 уболівальників, з них шістьом оголошено підозру у зв'язку з хуліганськими діями. Вони кидали каміння, вибухові пакети на міліцію, інших громадян, інших уболівальників. Вони зараз в ізоляторі тимчасового тримання. Одному вболівальнику з Польщі також оголошено підозру за перешкоджання діяльності журналістів", - сказав він.

За його словами, серед українських уболівальників були жителі Одеси, Вінниці, Полтави у віці від 15 до 19 років. Терещук також зазначив, що за результатами вивчення оперативного відео інформацію буде направлено в усі регіони, щоб правоохоронці на місцях ідентифікували місцевих жителів - футбольних уболівальників, які брали участь у протиправних діях.

Крім того, за його словами, польських вболівальників було помічено в порушенні громадського порядку - вони  влаштували безлади в кафе, перевертали сидіння, квіткові вазони.

Він також зазначив, що при зіткненні постраждали кілька перехожих, крім того, двоє польських уболівальників отримали тілесні ушкодження, але без особливих наслідків.

Нагадаємо, в центрі Києва 20 серпня відбулися зіткнення між фанатами. За медичною допомогою звернулися чотири особи, в тому числі один співробітник міліції. Тоді повідомлялося, що в результаті сутичок затримано 13 осіб.

Матч між "Зорею" та "Легією" проходив на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Перемогу здобули гості з рахунком 1:0.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram