ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики продовжують застосовувати "Гради" та інше заборонене озброєння при обстрілі

Штаб АТО перерахував обстріли за день

Бойовики продовжують застосовувати "Гради" та інше заборонене озброєння при обстрілі
Фото: EPA/UPG

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових вздовж лінії розмежування із забороненого озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуку.

"Вже традиційно "найгарячіше" було поблизу Донецька. Від опівночі до 6 ранку ворог з "Градів" чотири рази вів вогонь по Водяному, тричі по Опитному. З реактивної артилерії били по Красногорівці. Крім того, під вогнем ворожої артилерії калібру 152 міліметри опинилися Троїцьке, Новобахмутівка, Авдіївка, Первомайське", - йдеться в повідомленні.

Також, цілеспрямовано руйнуючи саме мирні будинки, близько 1:00 ночі терористи з "Градів" обстрілювали мирні квартали Авдіївки і Опитного.

У районі Маріуполя о 3:00 і близько 5:00 ранку бойовики з 152-міліметрової артилерії обстріляли опорні пункти сил АТО в Старогнатівці.

О 9:15 і 12:05 артилерія бойовиків била по Новогригорівці.

О 15:45 мирні будинки в населеному пункті Бахчовик були обстріляні з "Градів".

На Артемівському напрямку близько 1:00 ночі сепаратисти застосували реактивну артилерію по позиціях сил АТО в селищі Зайцеве. А близько 2:00 під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилося Ленінське.

У Луганській області близько 10:30 у районі населеного пункту Сизе диверсанти бойовиків невдало намагалися обійти спостережний пункт сил АТО.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинув один військовослужбовець, ще шестеро отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram