ГоловнаСуспільствоВійна

Прокуратура назвала нове число загиблих під Іловайськом

Матіос оприлюднив результати комплексної експертизи торішньої трагедії.

Прокуратура назвала нове число загиблих під Іловайськом
Фото: Предоставлено Брокером

В Іловайському котлі в серпні 2014 року загинули 366 силовиків, 158 людей зникли безвісти.

Про це в п'ятницю заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос із посиланням на результати комплексної експертизи, проведеної Київським науково-дослідним інститутом Збройних Сил.

"Втрати особового складу українських Збройних Сил, Національної гвардії, МВС складають 366 загиблих, 429 поранених. 128 потрапили в полон, 158 вважаються досі зниклими безвісти", - повідомив він.

У квітні цього року Матіос говорив, що під Іловайськом загинули 459 осіб, а ще 478 отримали поранення.

Втрати техніки оцінюють 298,3 млн гривень.

Нагадаємо, Іловайська трагедія сталася наприкінці минулого літа. Тоді під Іловайськом Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши бійців у так званий котел. Українським військовим обіцяли зелений коридор для виходу з оточення, але потім сформовану колону розстріляли російсько-терористичні війська. Втрати під Іловайськом стали на той момент наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.

У четвер, 13 серпня, Генштаб оприлюднив 24-сторінковий документ під назвою "Аналіз ведення АТО та наслідків вторгнення РФ в Україну в серпні-вересні 2014 року". У ньому, зокрема, згадано обставини розстрілу українських військових під Іловайськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram