ГоловнаСуспільствоПодії

Через спеку шкідливі речовини в київському повітрі в рази перевищили норму

У деяких місцях формальдегіду і діоксиду азоту вшестеро більше від норми.

Через спеку в Києві концентрація шкідливих речовин в атмосферному повітрі перевищила норму в кілька разів, повідомляє санітарно-епідеміологічна служба столиці.

"Спекотний характер погоди створює умови для подальшого накопичення шкідливих домішок у приземному шарі повітря", - сказано в повідомленні.

СЕС 13 серпня провела заміри в 10 різних місцях столиці. Концентрація діоксиду азоту була перевищена в діапазоні від двох до 5,8 разу, а концентрація формальдегіду - в діапазоні 2,3-6 разів.

Водночас концентрація монооксиду вуглецю, оксиду сірки не перевищує норми. Пилу більше за норму (в 1,3 разу) тільки на Бесарабській площі.

Варто зазначити, що діоксид азоту становить серйозну небезпеку для екологічної ситуації, оскільки може спричиняти кислотні дощі, а також сам по собі є токсичним, зумовлює подразнення слизових оболонок.

Формальдегід - канцероген, який може спричиняти онкологічні захворювання.

Гідрометцентр прогнозує похолодання на початку наступного тижня. Температура в понеділок у Києві різко опуститься до 21-23 градусів удень, а у вівторок обіцяють 17-19 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram