ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ обіцяє швидкі закупівлі ліків через ООН

Квіташвілі очікує медикаментів уже наприкінці вересня - на початку жовтня.

МОЗ обіцяє швидкі закупівлі ліків через ООН
Фото: Макс Требухов

МОЗ планує до 25 серпня підписати договір з міжнародними організаціями для закупівлі ліків за держпрограмами лікування ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, для імунопрофілактики, дитячої онкології й онкогематології, дорослої онкології, вірусного гепатиту та гемофілії.

Зараз, як повідомляє сайт МОЗ, в Україні працює група фахівців ПРО ООН, ЮНІСЕФ і Всесвітньої організації охорони здоров'я. До 14 серпня ця група повинна напрацювати необхідний пакет документів для проведення процедури міжнародних закупівель.

Як повідомив у середу на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, перші поставки ліків за цією процедурою можливі вже наприкінці вересня - на початку жовтня.

"Те, що нам кажуть програми розвитку ООН і ЮНІСЕФ після укладення договору - це буквально буде місяць-півтора, не більше, ввезення вже в країну... Ми зможемо розвезти по областях на кінець вересня, перший тиждень жовтня", - сказав він.

Нагадаємо, про намір передати функції закупівлі лікарських препаратів за державний рахунок від Міністерства охорони здоров'я структурам ООН у Кабміні заявили ще в грудні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram