ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинув один військовий

Цих втрат сили АТО зазнали під Станицею Луганською і Старогнатівкою.

За добу на Донбасі загинув один військовий
Фото: www.facebook.com/uacrisis

За минулу добу в результаті бойових дій на Донбасі один український військовослужбовець загинув, трьох поранено.

Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Цих втрат сили АТО зазнали під Станицею Луганською і Старогнатівкою.

На Луганському напрямку вчора не вщухали ворожі обстріли українських позицій біля Станиці Луганською, Щастя і Кримського. Бойовики ведуть вогонь з південного напрямку вздовж доріг місцевого значення. У західній частині Луганської області на ділянці фронту від Новотошківського до Троїцького вчора було тихо.

На Донецькому напрямку було неспокійно в районі Світлодарської дуги. Перестрілки між бойовиками й українськими військовими відбувалися і потемки, і вдень. Близько 13-ї години відбулася пряма бойова сутичка сил АТО з живою силою супротивника. Бойовики рухалися на позиції військових просто автотрасою Дебальцеве - Артемівськ. Після 20-хвилинного бою окупанти відступили.

З іншого боку Світлодарського водосховища єдиною точкою напруження було селище Зайцеве Горлівської міськради. Бойові дії розгорнулися тільки після 22-ї години, коли противник почав обстріл українських військ зі 120-міліметрових мінометів і стрілецької зброї. На захід від Горлівки противник обстріляв із мінометів наші позиції біля Новгородського.

Також ворожа артилерія відпрацювала по українських військах, які обороняють с. Троїцьке в цьому самому районі. 152-міліметрові гаубиці бойовиків вели вогонь з Ясинуватої, тобто вздовж лінії фронту.

На західних околицях Донецька вчора активно працювала ворожа бронетехніка (танки і БМП) біля Опитного. Вона висунулася на передову в районі Донецького аеропорту. Також бойовики вперше за останні місяці застосували на цих рубежах реактивну артилерію. Ворожі «Гради», які також розгорнуто в м. Ясинувата, обстріляли українські війська під Красногорівкою, яка розташована щонайменше за 25 км від місця запуску ракет.

Також противник тричі обстріляв з важкого озброєння українські блокпости біля с. Березове, що на виїзді з Донецька в бік Маріуполя. На цій ділянці фронту останніми тижнями було тихо.

Загострюється бойова ситуація на Маріупольському напрямку. Епіцентр протистояння - українська лінія оборони від Богданівки до Старогнатівки. Бойовиків систематично застосовують важке озброєння. Зокрема між 1:00 і 3:00 ночі противник здійснив 4 обстріли з реактивної артилерії, причому один з них - з потужною РСЗВ «Ураган». Вогонь з 152-міліметрових гаубиць відкривали і потемки, і у світлий час доби. Також бойовики відкривали вогонь по силах АТО, які обороняють лівий берег Кальміусу в Чермалику. Артилерійсько-мінометний обстріл окупантів із села Жовтневе тривав півгодини.

Учора в зоні АТО зафіксували 12 польотів ворожих безпілотників. Ще один БПЛА країни-агресора перетнув адміністративний кордон між окупованим Кримом і Херсонською областю біля Чонгара.

Нагадаємо, в понеділок на Донбасі загинув один український військовий, ще 13 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram