ГоловнаСуспільствоПодії

Словацькі митники вилучили в українців 130 кг бурштину

Відкрито справу проти українських митників і прикордонників.

Словацькі митники вилучили в українців 130 кг бурштину
Фото: dpsu.gov.ua

10 серпня митні органи Словаччини знайшли 130 кг бурштину у двох жителів Закарпатської області. Вони потрапили в країну через митний пост "Ужгород - Вишнє Нємецьке". У зв'язку із цим прокуратура Закарпатської області почала досудове розслідування проти українських митників і прикордонників.

Як повідомляють на сайті прокуратури Закарпатської області, досудове розслідування розпочато за фактом вчинення посадовими особами митного поста "Ужгород" Закарпатської митниці та відділу прикордонної служби "Ужгород" Чопського прикордонного загону кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

За даними прокуратури, митники та прикордонники під час паспортного контролю, митного огляду та митного оформлення автомобіля сприяли двом жителям Закарпатської області в безперешкодному переправленні через державний кордон 130 кг бурштину.

Нагадаємо, в ніч проти 31 липня в пункті пропуску "Шегині" у Львівській області прикордонники перехопили близько 150 кг бурштину під час спроби вивозу з України.

Від початку липня в Україні активізувалася боротьба з незаконним видобутком і контрабандою бурштину після відповідного доручення Президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram