ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У лікарнях Артемівського району лікарі 7 місяців працюють без зарплати

Медустановам допомагає Міжнародний Комітет Червоного Хреста

У лікарнях Артемівського району лікарі 7 місяців працюють без зарплати
Архивное фото
Фото: news.online.ua

У міській лікарні м. Світлодарськ і селищній лікарні смт Миронівське (обидві - Артемівський район, Донецька обл.) медичні працівники не отримують заробітної плати від початку 2015 року. Про це LB.ua повідомили представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, які перебувають на сході України з гуманітарною місією.

"Це звільнена територія, під контролем України, але навколо йдуть бої, постійно лунає стрілянина. Лікарі там 7 місяців не отримують жодних грошей, але, попри це, ходять на роботу і лікують людей - і цивільних, і військових. Здається, про них усі забули в Києві", - сказав один з представників місії.

У Міністерстві охорони здоров'я України на запит LB.ua відповіли, що не мають інформації про борги із зарплати перед медперсоналом.

"Станом на 04.08.2015 р. за інформацією, наданою Департаментами охорони здоров'я Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій, заборгованість із заробітної плати співробітникам установ охорони здоров'я відсутня.

Інформація надана не в повному обсязі у зв'язку з відсутністю електронного, мобільного та телефонного зв'язку на окремих звільнених територіях", - додали в прес-службі МОЗ.

Відповідь МОЗ про ситуацію в лікарнях Світлодарська та Миронівського
Фото: МОЗ
Відповідь МОЗ про ситуацію в лікарнях Світлодарська та Миронівського

Водночас із відповіді Міністерства також випливає, що території Миронівської сільради і Світлодарської міськради приєднали до Артемівському району Донецької області в грудні 2014 року (раніше вони належали до Дебальцевського району).

Відповідна постанова Верховної Ради набула чинності лише в травні цього року, а питання перерозподілу медичних субвенцій на користь Артемівського району досі вирішують на рівні уряду. Можливо, працю медперсоналу не оплачують через відсутність відповідних коштів у бюджеті району.

Минулого тижня МКЧХ почав програму підтримки лікарні у Світлодарську. Організація постачає в лікарню медикаменти й обладнання.

Населені пункти Світлодарськ і Миронівське Донецької обл. після виходу сил АТО з Дебальцевого опинилися на лінії фронту і періодично потрапляють під обстріли.

Нагадаємо, в січні бойовики обстріляли лікарню Світлодарська з "Градів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram