ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін та Лавров обговорили ситуацію на Донбасі

У Росії хочуть, щоб Україна налагодила діалог з бойовиками

Клімкін та Лавров обговорили ситуацію на Донбасі
Фото: скриншот с ютуба

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, під час якої сторони обговорили ситуацію на Донбасі.

Як повідомляє офіційний сайт МЗС РФ, розмова відбулася за ініціативою української сторони.

"Обговорювалися деякі проблеми, пов'язані з урегулюванням української кризи, ходом реалізації Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого ц.р. як у контексті підготовки конституційних перетворень та організації місцевих виборів, так і в питаннях забезпечення режиму припинення вогню і забезпечення безпеки вздовж лінії зіткнення", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що міністри обговорили гуманітарну ситуацію в регіоні. Російська сторона черговий раз заявила про те, що Києву "необхідно вести діалог з бойовиками "ДНР-ЛНР".

"З російського боку було знову підкреслено нагальну потребу прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом як запоруки знаходження взаємоприйнятних рішень наявних проблем", - заявили в російському МЗС.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко доручив Клімкіну провести термінові консультації на рівні представників МЗС Німеччини, Франції та Росії про розвиток ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram