ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко доповів Порошенкові про загострення на Маріупольському напрямку

"Сили АТО здійснюють заходи, спрямовані на врегулювання ситуації".

Муженко доповів Порошенкові про загострення на Маріупольському напрямку
Фото: Макс Требухов

Сьогодні о 6-й ранку начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройними Силами України Віктор Муженко доповів Президенту Петрові Порошенку про загострення ситуації біля Старогнатівки на Маріупольському напрямку.

"Верховний Головнокомандувач доручив проінформувати представників місії ОБСЄ і СЦКК, представників Російської Федерації про порушення Мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків. Зараз сили АТО здійснюють заходи, спрямовані на врегулювання ситуації", - повідомляє прес-служба Генштабу.

Там зазначають, що минулої ночі ситуація на південь від Донецька знову загострилася.

"Протягом кількох годин бойовики, цинічно порушуючи попередні домовленості, вели артилерійський і мінометний вогонь по наших позиціях у районі Старогнатівки", - наголошено в повідомленні.

Загострення ситуації в Генштабі пов'язують з провокацією проти співробітників спостережної місії ОБСЄ, які працюють у Донецьку, під час якої було знищено 4 автомобілі місії. Так терористи намагаються залякати представників міжнародної організації, чинять тиск на спостерігачів, заважаючи їм об'єктивно подавати інформацію про стан справ у регіоні.

"За оперативною інформацією, на території, що перебуває під контролем бойовиків, зараз перебуває заступник командувача Сухопутними військами Російської Федерації генерал-полковник Олександр Ленцов, діяльність якого пов'язують із координацією дій бойовиків", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, недалеко від селища Старогнатівка на Маріупольському напрямку близько 4-ї години ночі до 400 бойовиків за підтримки 122-міліметрової артилерії, танків, БТР, стрілецької зброї невдало намагалися прорвати оборону сил АТО. У результаті вмілих дій українських військових ворог відступив, повідомив прес-центр АТО.

Уранці в неділю в Широкиному був бій українських морпіхів із диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. Загинув один український військовий, ще одного поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram