ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ не збираються залишати Донецьк після підпалу автомобілів

Інцидент вплине на умови роботи спостерігачів

Спостерігачі ОБСЄ не збираються залишати Донецьк після підпалу автомобілів
Архив
Фото: Макс Требухов

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ не будуть евакуюватися з готелю "Парк Інн" в Донецьку, де вони проживали, після нічного інциденту, коли було спалено 4 автомобілі місії. Про це заявив "Інтерфакс-Україна" офіційний представник СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків.

У відповідь на прохання підтвердити або спростувати інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що представники СММ нібито прийняли рішення покинути Донецьк, Боцюрків заявив: "Це неправда, ми там залишаємося, немає ніякої евакуації".

Він також підтвердив, що вночі згоріли 4 автомобілі СММ ОБСЄ. "Це сталося о 2:30 ночі, ми не знаємо, хто це зробив, але проводимо розслідування", - сказав Боцюрків.

За його словами, цей інцидент вплине на умови роботи спостерігачів, однак, підкреслив офіційний представник СММ ОБСЄ, спостерігачі залишаються на непідконтрольній владі України території і продовжать там свою роботу.

Раніше на сайті "Громадське ТБ" з посиланням на джерело в ОБСЄ з'явилося повідомлення, що на нараді СММ було прийнято рішення про евакуацію з Донецька. Разом з тим, за словами іншого джерела, представники СММ проведуть ще одну нараду, після якої зроблять офіційну заяву.

Як повідомлялося, вночі в Донецьку біля місця проживання співробітників Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ було спалено чотири автомобілі організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram