ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики в суботу 60 разів порушили перемир'я

Найбільш активна "ДНР" на донецькому напрямку.

Бойовики в суботу 60 разів порушили перемир'я
Фото: EPA/UPG

Бойовики від опівночі і до 18:00 понад 60 разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі, йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

Найбільшу активність виявляла "ДНР" на донецькому напрямку. "Тут основна вогнева активність супротивника зафіксована з півночі і до 9-ї ранку. О пів на першу ночі бойовики двічі вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів по наших позиціях в Авдіївці. А близько першої ночі з артилерії калібру 152 міліметри окупанти вдарили по мирних кварталах цього населеного пункту. О 5-й ранку злочинці двічі з танків били по Мар'їнці й один раз по селищу Новомихайлівка. Уже протягом дня ворог зі стрілецької зброї обстрілював Опитне. А о 15.30 бойовики знову вели вогонь по нашому опорному пункту в Авдіївці", - йдеться у зведенні.

На Артемівському напрямку постраждали Попасна (її тричі обстріляли вночі зі 120-міліметрових мінометів) і Отрадівка (вночі потрапила під артилерійський обстріл).

У Луганській області ближче до ранку незаконні збройні формування з артилерії, мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по українських позиціях в Орєховому. В районі Маріуполя близько 6-ї години бойовики стріляли по мирних будівлях селища Гранітне зі 122-міліметрової артилерії.

Нагадаємо, що в п'ятницю один військовий загинув, ще 9 поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram