ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін затвердив план святкових заходів до 24-річчя незалежності

На території "Софії Київської" пройде урочистий прийом від імені Президента

Кабмін затвердив план святкових заходів до 24-річчя незалежності
Фото: Татьяна Медведева

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з нагоди святкування 24-річчя незалежності України.

Про це йдеться у розпорядженні уряду №788 від 5 серпня.

План заходів включає церемонію урочистого підняття Державного прапора 23 серпня на Софійській площі в Києві, де також відкриється виставка бойових прапорів підрозділів Збройних сил, Національної гвардії та Державної прикордонної служби, які брали участь в антитерористичній операції (АТО).

Крім того, 23 серпня в Парку вічної слави в Києві відбудеться церемонія поховання воїна, який загинув у АТО, та перепоховання воїна, який загинув під час Другої світової війни. Також 23 серпня відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання в пам'ять про загиблих захисників України, а в Національній опері в Києві пройде мистецький захід "Ніхто, крім нас".

24 серпня відбудеться покладання квітів до пам'ятників та пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, місць поховань громадян, загиблих у боротьбі за демократичний вибір і які відстоювали конституційні принципи демократії, права і свободи людини під час Революції гідності (листопад 2013 - лютий 2014 ) і АТО.

Крім того, заплановано проведення 24 серпня в Києві урочистих заходів, зокрема, "Параду незалежності", під час якого Президент Петро Порошенко передасть бойові прапори представникам військових частин.

На території Національного заповідника "Софія Київська" буде проведено урочистий прийом від імені Президента.

Ще планується проведення інформаційно-просвітницьких заходів, присвячених висвітленню подій, пов'язаних з історією української держави, тематичних конференцій, круглих столів, документальних та фотовиставок, а також заходів для утвердження позитивного іміджу України в світі і звернення до релігійних організацій з пропозицією провести вранці 24 серпня молебні за Україну.

Також Кабмін доручив Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки України, Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству охорони здоров'я та обласним державним адміністраціям забезпечити охорону громадського порядку, дотримання правил дорожнього руху і запобігання можливих провокацій під час проведення масових заходів.

Нагадаємо, Міноборони вирішило не використовувати військову техніку під час параду на День незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram