ГоловнаСуспільствоВійна

Реабілітаційному центру для військових потрібно приміщення

Крім того, центр потребує фінансування роботи професійних психологів.

 Реабілітаційному центру для військових потрібно приміщення
Брошюры <<Шага навстречу>>
Фото: www.radiosvoboda.org

Київському представництву мережі центрів психологічної допомоги "Крок назустріч" потрібно приміщення для роботи з учасниками АТО та їхніми родинами. Про це LB.ua повідомила Вікторія Бурова, координатор організації.

"Наш офіс оплачений до вересня. Спонсорів на оренду офісу поки що не знаходиться - тому шукаємо безкоштовне приміщення", - написала Бурова.

Вона вже написала листи до районної і міської адміністрації, попросила зустрітися з мером Віталієм Кличком. Поки що відповіді немає, і Бурова не знає, чим закінчаться переговори з владою.

"Нам потрібно мінімум 2-3 кімнати. Звичайно, наш офіс підходив, але за його оренду потрібно платити. Поки що ми шукаємо можливості для фінансування праці", - сказала координатор.

"Крок назустріч" розпочав роботу в Києві в травні цього року за адресою вул. Волоська, 36-38, офіс 13. У центрі позмінно працюють 5 професійних психологів і психотерапевтів, які безкоштовно приймають військових та їхні сім'ї, а також волонтерів, медиків та інших учасників АТО. Більшість співробітників центру отримали досвід роботи з травмами ще з Майдану, проходили тренінги у фахівців з Ізраїлю, Америки, Грузії. Аналогів подібних благодійних центрів у столиці і країні немає, державна програма психологічної реабілітації військових поки що не працює.

Створення та запуск всеукраїнської мережі "Крок назустріч" раніше профінансував тернопільський підприємець Руслан Савчишин, але у нього немає більше можливості оплачувати роботу центрів. Щоб вони могли продовжувати діяльність, потрібні меценати.

"Ми уклали договори, приймаємо людей. Подаємо на тендери. Все запущено, але поки що визначеності немає. Ми зберігаємо фонд і центр, навіть якщо нічого не вийде, будемо працювати з певною кількістю людей на волонтерських засадах", - додала Бурова.

Як вона уточнила, київський центр вже уклав договір з "Товариством ветеранів АТО". Організація, у разі виграшу в державному тендері, буде направляти ветеранів на реабілітацію в "Крок назустріч" на договірних умовах.

Охочі допомогти можуть зв'язатися з Буровою за тел. (044) 222-90-94, через вебсайт або сторінку центру на фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram