ГоловнаСуспільствоВійна

У Мар'їнці і Щасті поранено п'ятьох військових

Зруйновано кілька будинків мирних жителів.

У Мар'їнці і Щасті поранено п'ятьох військових
Фото: Макс Левин

Блокпости біля Мар'їнки і Красногорівки Донецької області в четвер зазнали обстрілу зі стрілецької зброї. Відомо про двох поранених військових ЗСУ в Мар'їнці, повідомляє Донецька обладміністрація. Убитих і поранених серед цивільного населення немає.

Як повідомляє Луганська обладміністрація, вночі обстрілу зазнали Щастя, Станиця Луганська і Золоте-3. У Щасті під час обстрілу крупнокаліберними кулеметами, автоматичними гранатометами і стрілецькою зброєю поранено трьох військовослужбовців ЗСУ - радіотелефоніста, снайпера і гранатометника з 92-ї окремої механізованої бригади. Поранених госпіталізували.

Станицю Луганську вночі обстріляли з 82-міліметрових мінометів і протитанкової рушниці. Ущент розбито кран військових, який займався зміцненням блокпоста.

Золоте і Попасну вночі обстріляли зі 122-міліметрової артилерії. У місті Золоте-3 в результаті мінометного обстрілу сталося займання двох будинків №35 і №37 по вул. Садовій. У Попасній зафіксовано влучення у два житлові будинки на вул. Шолохова.

"За останню добу обстріли Луганської області різко подужчали. У Попасній у радіусі 1,5 км від пошкоджених житлових будинків не було жодного військовослужбовця. Це свідчить про те, що терористи просто забули про Мінські угоди", - сказав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

Крім того, вночі с. Троїцьке Попаснянського району, яке розташоване недалеко від міста Дебальцеве, терористи обстріляли з важкої артилерії. По населеному пункту бойовики стріляли із самохідних артилерійських установок, протитанкових керованих ракет і систем реактивного залпового вогню «Град». У результаті було знищено два будинки по вул. Червоній. Інформації про постраждалих немає.

Нагадаємо, в середу в зоні АТО загинули п'ятеро військовослужбовців, ще шестеро отримали поранення. У четвер двоє бійців 93-ї ОМБр загинули біля Донецького аеропорту від мінометного обстрілу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram