ГоловнаСуспільствоПодії

МВС разом із ДФС і СБУ будуть боротися з незаконним видобутком бурштину

Група має припинити функціонування злочинної схеми за участю представників влади та правоохоронців.

МВС разом із ДФС і СБУ будуть боротися з незаконним видобутком бурштину
Фото: Надано Вадимом Кривенко

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення створити спільну групу з працівників МВС і Державної фіскальної служби, а також включити до її складу представників СБУ. Ця група має припинити функціонування злочинної схеми за участю представників влади та правоохоронних органів, які покривають процес нелегального видобутку бурштину.

Про це заявив голова МВС Арсен Аваков під час розгляду питання протидії незаконному старательству на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей на засіданні Кабміну.

Міністр підкреслив, що дії місцевих чиновників, які фактично безпосередньо причетні до незаконного видобутку бурштину, вимагають правової оцінки.

Зокрема, на першому етапі спільної операції у Рівному представниками МВС і ДФС було вилучено понад 2,5 тонн бурштину. На другому етапі було проведено 17 обшуків, вилучено понад 1 тонну бурштину та конфісковано 23 верстати для обробки бурштину-сирцю.

Крім того, правоохоронці виявили в одного з організаторів незаконного видобутку бурштину документи, що підтверджують його причетність до нелегальної діяльності, зокрема - ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, раніше Аваков заявив про необхідність надання правової оцінки представникам влади Дубровицького району Рівненської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram