ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО перерахував обстріли за день

Найбільшу активність бойовиків зафіксовано на Донецькому напрямку

Штаб АТО перерахував обстріли за день
Фото: warfiles.ru

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил антитерористичної операції на Донбасі з озброєння, забороненого мінськими домовленостями.

Як повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуку, вогнева активність сепаратистів сконцентрована на Донецькому напрямку, переважно в темний час доби.

З опівночі до 6 ранку бойовики з 120-міліметрових мінометів обстріляли Авдіївку, Водяне, Опитне. Крім того, вночі бойовики тричі з 122-міліметрової артилерії били по житлових кварталах Авдіївки.

Водночас, за даними штабу, серед місцевих бойовиків зростає невдоволення фінансовим забезпеченням. Як наслідок - погіршується дисципліна, виникає соціальне напруження, яке вже не контролюють російські військові радники. Тому на непідконтрольній Україні території постійно виникають надзвичайні ситуації за участю бойовиків і цивільного населення.

"31 липня в селищі Ювілейний Луганської області озброєні бандити в стані алкогольного сп'яніння на БТРі вщент розбили два автомобілі місцевих жителів, після чого влаштували стрілянину. Для розслідування цього інциденту в Луганськ прибула комісія з Російської Федерації у складі 7 осіб", - йдеться в повідомленні.

"Однак, усвідомлюючи безперспективність цього процесу, росіяни вже розглядають варіанти повного заміщення бойовиків на кадрових військових з Росії, для яких планується оформляти відповідні документи", - зазначають у штабі.

Нагадаємо, українська влада продовжує переговори про відведення танків і озброєння калібром менш як 100 мм від лінії розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram