ГоловнаСуспільствоПодії

Суд продовжив арешт агенту бойовиків "Терезі"

Помічницю бойовиків залишили під арештом до 27 вересня.

 Суд продовжив арешт агенту бойовиків "Терезі"
Фото: СБУ

Київський райсуд Харківської області продовжив на 60 днів запобіжний захід щодо співробітниці т.зв. міністерства державної безпеки "ДНР", громадянки РФ Лариси Чубарової з позивним "Тереза". Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області.

"Їй продовжено запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави до 27 вересня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 квітня співробітники контррозвідки спільно з колегами з Управління СБУ в Харківській області затримали ймовірного організатора вибухів у Харкові.

На початку 2014 року "Тереза" була активною учасницею Антимайдану в Харкові і проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі виїхала в Донецьк для участі в збройному протистоянні проти України на боці т. зв. ДНР.

У лютому 2015 року за координацією керівника одного з управлінь т. зв. "МГБ ДНР" з позивним "Док" вона прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону.

Чубарову підозрюють у посяганні на територіальну цілісність України і незаконному поводженні зі зброєю (ст.110 і 263 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, наприкінці квітня радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив про причетність "Терези" до тортур українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram