ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 20 обстрілів з великокаліберного озброєння за день

Кількість обстрілів трохи зменшилася.

Штаб АТО нарахував 20 обстрілів з великокаліберного озброєння за день
Фото: Прес-центр АТО

У вівторок від опівночі до 18:00 кількість обстрілів позицій сил АТО з боку незаконних збройних формувань дещо зменшилася.

Загалом найманці близько 20 разів використовували озброєння, яке за Мінськими угодами має бути відведено від лінії розмежування, повідомляє прес-центр АТО.

Так, основні обстріли позицій сил АТО відбулися від опівночі до 5:00 на Донецькому напрямку. З 12: 00 і майже до 1:00 окупанти тричі обстрілювали Новгородське зі 120-міліметрових мінометів. Також близько 1:00 по Водяному, а о 4:35 по Мар'їнці бойовики били з танків. З 1:40 і до 2:25 найманці застосовували артилерію 122 калібру по позиціях сил АТО в селищі Первомайське.

Окупанти двічі били по цивільних будівлях селища Опитне зі 120-міліметрових мінометів. А близько першої ночі з боку Ясинуватої по житлових кварталах Авдіївки вела вогонь артилерія 152-міліметрового калібру.

На Артемівському напрямку, поблизу селища Ленінське, майже о першій ночі диверсійно-розвідувальна група окупантів до 10 осіб намагалася проникнути вглиб нашої території. В результаті бойового зіткнення з бійцями АТО ворог відступив.

Вже протягом дня, у світлий час доби, незаконні бандформування в основному з провокативною метою застосовували стрілецьке озброєння. Проте вже о 14:20 і 14:50 найманці вели вогонь зі 120-міліметрових мінометів по опорних пунктах військових у районі Новотошківки Луганської області.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули семеро військових, 22 отримали поранення.

Воєнний кабінет РНБО на засіданні у вівторок виробляє стратегію подальших дій Збройних сил України у зв'язку зі зростанням кількості обстрілів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram