ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий кабінет перегляне стратегію сил АТО на Донбасі

Бойовики почали застосовувати артилерію великого калібру.

Військовий кабінет перегляне стратегію сил АТО на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Військовий кабінет РНБО на засіданні у вівторок розробить стратегію подальших дій Збройних Сил України у зв'язку зі зростанням кількості обстрілів на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Нам треба чітко визначити план посилення оборони в разі ескалації конфлікту", - сказав Порошенко на засіданні.

Крім того, голова держави зазначив, що Україна неухильно дотримується взятих на себе зобов'язань у Мінську. Президент наголосив, що фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської області 18 жовтня та 1 листопада, можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості

Президент звернув увагу на необхідність активізувати взаємодію з ОБСЄ та забезпечення ефективної діяльності Спільного центру контролю і координації, щоб створити умови для безперебійного моніторингу режиму припинення вогню і запобігання випадкам недопуску інспекторів ОБСЄ в зону відведення важкої техніки і артилерії.

Глава держави нагадав, що вчора завершилися переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську, на яких Україна запропонувала план відведення на 15 км артилерійських систем калібру до 100 мм, танків і гранатометів. «Це та зброя, яку противник використовував проти українського війська в попередні тижні - допоки цього тижня почала використовуватися артилерія великого калібру», - наголосив Президент.

Військовий кабінет РНБО також планує обговорити гуманітарні та економічні питання, зокрема створення підгрупи Тристоронньої контактної групи з приводу кордону, яка має розпочати «процес імплементації пункту Мінських домовленостей - відновлення контролю над контрольованою ділянкою українсько-російського кордону і виведення іноземних військ з української території».

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули семеро військових, 22 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram