ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 109 разів порушили режим припинення вогню

У районі Ленінського відбулася збройна сутичка

За добу бойовики 109 разів порушили режим припинення вогню
Фото: EPA/UPG

Бойовики обстрілюють позиції сил антитерористичної операції з озброєння, яке слід відвести від лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Усього за добу терористи 109 разів обстріляли позиції українських військових. Основне напруження, як і в попередні дні, панувало поблизу Донецька.

"Близько першої ночі неподалік від селища Ленінське на Артемівському напрямку відбулася бойова сутичка сил АТО з диверсантами бойовиків, у результаті дій українських бійців найманці відступили", - йдеться в повідомленні.

Близько 19:00 сепаратисти двічі обстріляли Авдіївку зі 120-міліметрових мінометів, а з 22:10 і до півночі вели мінометний вогонь по районах цього містечка, де немає українських блокпостів. Також близько 23:00 терористи тричі з танків били по опорних пунктах у Пісках. О 20:00 під вогонь 152-міліметрової артилерії потрапило селище Водяне. О 22:30 зі 122-міліметрової артилерії били по Первомайському. Крім того, о 23:20 зі 120-міліметрових мінометів терористи обстрілювали мирні будівлі в селищі Опитне.

У районі Маріуполя сепаратисти обстрілювали Старогнатівку з мінометів і артилерії калібру 152 міліметри.

Нагадаємо, 21 липня під час переговорів у Мінську представники Тристоронньої контактної групи домовилися про відведення від лінії зіткнення озброєння калібру до 100 міліметрів, але не підписали жодного документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram