ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Маріуполя поновилися бойові дії

Завтра в Мінську мають підписати угоду про 30-кілометрову демілітаризовану зону.

Біля Маріуполя поновилися бойові дії
Фото: Макс Левин

На Маріупольському напрямку в суботу поновилися бойові дії після відносного затишшя протягом останніх декількох діб.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

Так, у першій половині дня ворог вів танковий обстріл позицій сил АТО під Волновахою. Вранці ворожий снайпер провів обстріл позиції військових поблизу селища Широкине, а пізно ввечері члени бандформувань обстріляли їх із зенітних установок і великокаліберних кулеметів. Також протягом дня ворог обстріляв позиції українських військових в районі села Чермалик Волноваського району з гранатометів і стрілецької зброї.

Загалом же інтенсивність ворожих обстрілів минуллї доби дещо зменшилася порівняно з попередніми днями. Кількість збройних провокацій з боку противника на Луганському напрямку знизилася, проте важкою залишається ситуація біля Донецька і у західних та північних передмістях Горлівки.

На Луганському напрямку, як і раніше, ворог зосередив вогонь по позиціях українських військових у районі Станиці Луганської, обстрілявши їх з мінометів і протитанкових гранатометів у темний час доби. Також удень російські найманці обстріляли з мінометів позиції сил АТО поблизу сіл Оріхове і Золоте Попаснянського району, а поблизу села Кримське Новоайдарського району застосували стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку ворожий вогонь не вщухав протягом усього вчорашнього дня. Так, на початку доби бойовики обстріляли з артилерії калібру 152 мм українські позиції поблизу селища Курдюмівка на березі каналу Сіверський Донець-Донбас. Також важку заборонену мінськими домовленостями артилерію застосували проти українських військових, які займають оборону поблизу села Семигір'я Артемівського району. Протягом усього дня бойовики обстрілювали позиції сил АТО в західних передмістях Горлівки з мінометів, станкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Донецького аеропорту бойовики почали добу, обстрілюючи протягом години українські позиції в районі Опитного з великокаліберних кулеметів і танків. Пізніше противник неодноразово відкривав вогонь по українських вояках поблизу Опитного з 82- і 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Також під мінометним вогнем опинилися позиції військових в районі Авдіївки і Пісків.

Неспокійно було в суботу і на захід від Донецька. Вночі бойовики провели ряд збройних провокацій зі стрілецької зброї в районі Красногорівки Мар'їнського району, а ввечері обстріляли українських військових з танків, гранатометів і мінометів калібру 120 мм. Не припинявся обстріл і самої Мар'їнки, де проти позицій сил АТО бойовики використовували міномети, гранатомети і стрілецьку зброю.

Бойовики продовжують вести активну повітряну розвідку. За добу українські прикордонники зафіксували проліт трьох ворожих безпілотників.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загиблих військовослужбовців не було, проте вісім бійців отримали поранення. Шість із них - у Мар'їнці під Донецьком.

3 серпня в Мінську мають підписати документи про створення 30-кілометрової демілітаризованої зони на схід від Маріуполя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram